Cases - Sport

Kundecases - Sport

Banken og sportsforeninger har en fælles interesse i at tage ansvar for for områdernes sociale bæredygtighed.

Herning KFUM Fodbold

- tager socialt ansvar

Toke Juul, formand for Herning KFUM

Toke Juul, formand for Herning KFUM, glæder sig til, at den nye kunstgræsbane står klar.

I dag har Herning KFUM Fodbold den største seniorafdeling i Herning, men sådan har det ikke altid været.

- I 2017 havde klubben økonomiske problemer og var ved at lukke, fortæller Toke Juul, som i dag er formand for Herning KFUM.

- Men vi var en kreds af lokale, som satte os for at sikre Herning KFUM Fodbolds overlevelse, og det lykkedes. Siden er klubben vokset fra 250 til 500 medlemmer. Halvdelen har anden etnisk baggrund. Klubben er præget af fællesskab og sammenhold og har altid satset på bredden. Hos os er der plads til alle, og vi smider aldrig medlemmer ud – uanset hvad de laver. Alternativet er simpelthen værre, fortsætter Toke Juul, som er meget optaget af, at der skal være et sundt fritidstilbud til de unge i Herning midtby.


- Jeg er gået ind i det her for at tage et socialt ansvar, og fordi jeg mener, at vi forældre skal tage et større ansvar i de foreninger, som søger at skabe gode rammer for vores børns fritidsaktiviteter. Der skal være et tilbud til unge i midtbyen om at dyrke idræt året rundt, så vi undgår alt for meget ballade, når de samles.

Ringkjøbing Landbobank har været sponsor for Herning KFUM siden genetableringen i 2017 og er i dag en af top-5 sponsorerne.


- Det har givet midler til nyt tøj m.v., og i efteråret 2020 lykkedes det så at få lov at lave en kunstgræsbane, som klubben har kæmpet for i 15 år. Vores baner ligger i en gammel mose, så det er svært at spille, når det regner.


Finansieringen er hentet fra kommunen og via sponsorater. Ringkjøbing Landbobank er trådt til som hovedsponsor.

- Uden støtten fra Ringkjøbing Landbobank var projektet næppe blevet til noget. Og projektet blev faktisk sat i gang af Ulrik Bak-Brinch, der for 15 år siden stiftede klubbens støtteforening. Han var dengang og er stadig ansat i Ringkjøbing Landbobank, og det var derfor kun rimeligt, at Ulrik fik lov til at tage første spadestik.

Samarbejdet mellem Ringkjøbing Landbobank og Herning KFUM er aftalt i en kontrakt, der fortæller, at banken skal have logo på klubdragter, bande og ved kunstbanen. Toke Juul oplever, at banken og klubben har en fælles interesse i at skabe så meget synlighed som muligt og at tage ansvar for områdets sociale bæredygtighed.

Cases - Sport

Ringkøbing IF

- har leveret mere end to hold til banken

Peder Sørensen, formand for Ringkøbing IF.
Peder Sørensen, formand for Ringkøbing IF.

Der er et rigtig godt værdimatch mellem Ringkøbing IF og Ringkjøbing Landbobank. Det mener Peder Sørensen, som er formand for Ringkøbing IF. Han værdsætter bankens tilstedeværelse, nærvær og opbakning til klubben.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at byens børn og unge har et sted at dyrke idræt, men det betyder også noget, at mødet med en idrætsforening for manges vedkommende er deres første skridt i retning af demokratisk dannelse, som er en væsentlig del af holdsport. At man lærer at stå sammen – at man vinder og taber sammen.

Samarbejdet mellem Ringkøbing IF og Ringkjøbing Landbobank er et af de længst løbende i bankens historie. Peder Sørensen mener, man har samarbejdet i op mod 30 år, og grundlaget er en skriftlig aftale, som lige er blevet fornyet.


- Men derudover kan vi altid komme til banken, og de vil og kan hjælpe med nærmest alt. F.eks. arrangerer vi NorthSeaFootballCup, som er et større stævne for børn og unge, og det var banken med det samme villig til at støtte. Der er simpelthen en tillidsfuld, tæt forbindelse, og fem af bankens medarbejdere spiller da også i klubben. Faktisk tror jeg, vi i tidens løb har leveret mere end to hold.

Ringkøbing IF har ca. 375 medlemmer, hvoraf ca. en fjerdedel er piger/kvinder. Mindst 95 % spiller fodbold, men der er også nogle, der dyrker atletik og gymnastik. Peder Sørensen forklarer, at klubben er en ambitiøs breddeklub.

- Vi er ambitiøse med førsteholdet, som vi gerne vil have til at spille på det højest mulige niveau. I øjeblikket spiller vores mandlige førstehold i Danmarksserien, og vi har været i 2. division. Dog kan eliteambitionerne for den sags skyld være lige så høje for nogle af ungdomsholdene, som spiller på det højeste niveau. Men vi prioriterer bredden lige så højt med hold fra U6 (Små Fødder) til super oldboys, som træner om søndagen og sjældent spiller kampe. Her er nogle af spillerne oppe i 70’erne.

Ringkøbing IF er samarbejdsklub for FCM og har også leveret en del spillere – både til FCM og til Silkeborg IF. Bl.a. spiller Malthe Bøndergaard lige nu på FCM's U17-hold og på U16-landsholdet.

Cases - Sport

Aalborg KFUM

- vil gerne se sig selv som et forsamlingshus

Nordjyske Bank er hovedsponsor for Aalborg KFUM, som er en fodboldklub med 1.000 medlemmer af begge køn i alle aldre fra 2 år og opefter. Klubben har medlemsfremgang, og det skyldes ifølge Tom Nygaard, der er salgs- og eventchef i klubben, bl.a. sponsorsamarbejdet med Nordjyske Bank:

- Vi vil gerne se os selv som et forsamlingshus. Vi tilbyder så forskellige aktiviteter som motionsfodbold for mænd, fodboldfitness for kvinder, fællesspisning, samarbejde med omkringliggende skoler, +64 klub, som mødes hver anden tirsdag, mulighed for dagplejere om at komme om onsdagen til morgentræning m.v. Og så har vi flere end 400 medlemmer i alderen 6 – 12 år og er dermed Nordjyllands største børneklub, fortæller Tom Nygaard og fortsætter:

- Samarbejdet med Nordjyske Bank som hovedsponsor har været med til at skabe grobund for alle disse aktiviteter. Nordjyske Banks støtte giver klubben tid til at gøre aktiviteterne selvkørende med ingen eller begrænset deltagerbetaling i opstartsfasen.


Nordjyske Bank får stor synlighed ud af sponsoratet. Banen hedder Nordjyske Bank Arena, logoet er på klubbens spillertrøjer, og der afholdes to årlige forældremøder for 500 deltagere, hvor banken er med og får mulighed for at præsentere sig. Endelig får banken tildelt taletid over for de øvrige sponsorer, hvor emnet senest var private banking.

Youtube video thumbnail

Aalborg KFUM - er meget mere end fodbold