Sommerhus

Køber du sommerhus for at have et sted, hvor du og familien kan tilbringe ferier og weekender, kan du være meget egoistisk i dine valg.

Køber du derimod for at udleje sommerhuset, er der nogle andre forholdsregler, du skal tage.

Start med at kontakte din rådgiver, som kan hjælpe dig med at regne på, hvor meget du har råd til at købe for.

Du kan låne op til 75% af værdien af dit sommerhus som realkreditlån. Resten skal finansieres med egen opsparing (min. 5%) og lån i banken. Lånene tilbydes mod pant i fast ejendom. 

Overvejelser inden købet 

Det er ofte en stor investering at købe et sommerhus. Mærk efter om det virkelig er det du ønsker, da man jo alternativt kan rejse rigtigt meget for de ekstra omkostninger, du får med et sommerhus. 

Beliggenhed

Når du har fundet ud af, hvor du ønsker at købe sommerhus, er det en rigtig god ide at tjekke området lidt ekstra ud. Måske du har mulighed for at leje et sommerhus i området i en uges tid og på den måde få lidt større kendskab til området. 

Hvilke krav har du til sommerhuset?

Overvej hvilke krav du har til dit fremtidige sommerhus ift. størrelse, indretning, alder, vedligeholdelse og afstand fra din nuværende bolig. 

Udlejning af sommerhuset

Såfremt du køber sommerhuset med udlejning for øje, bør du kontakte et udlejningsbureau for at få en afklaring på dine udlejningsmuligheder, inden du underskriver købsaftalen. 

Ønsker du at benytte sommerhuset til udlejning eller helårsbeboelse, er her et par hjemmesider, du bør tjekke for regler og mulighed for fradrag:

Skat.dk

Boligejer.dk