Mange ved, at Ringkøbing-Skjern Kommune arealmæssigt er Danmarks største. Færre ved nok, at kommunen er hjemsted for en lang række dygtige og innovative virksomheder – herunder Ringkjøbing Landbobank. Kommunen er langt fremme på den grønne dagsorden, og der er mange ”grønne” arbejdspladser i området. Det fortæller borgmester Hans Østergaard, som er glad for de mange arbejdspladser, kommunens virksomheder kaster af sig.
- Ringkjøbing Landbobank betyder meget for Ringkjøbing-Skjern Kommune. Vi oplever, at banken investerer i kommunen for at blive, og det er vi rigtig glade for. For få år siden overtog og ombyggede banken det gamle amtsrådhus, og nu bygger de nyt, fordi de mangler plads igen. Det er godt for kommunen at huse virksomheder med vækst og mange medarbejdere. Det giver liv, omsætning og ikke mindst gode skatteindtægter, og så er banken også flink til at støtte vores mange frivillige foreninger i fritids- og kulturlivet.
- Banken bidrager til kommunens økonomi – dels med indkomstskat fra de medarbejdere, der bor i kommunen – dels modtager kommunen en mindre del af bankens selskabsskattebetaling. Men det er indkomstskatten, vi som kommune lever af. I 2021 har vi budgetteret med selskabsskatter på 69 mio. kr. og indkomstskatter på 2,3 mia. kr., så det siger lidt om, hvor afhængige vi er af gode og solide virksomheder, som skaber gode og godt lønnede jobs, siger Hans Østergaard.
294 mio. kr. i selskabsskat
Af de 294 mio. kr., Ringkjøbing Landbobank skal betale i selskabsskat for indkomståret 2021, går ca. 85 % svarende til ca. 250 mio. kr. til staten, mens de resterende ca. 15 % svarende til ca. 44 mio. kr. fordeles mellem de kommuner, hvor banken har afdelinger.
De tre største modtagere er Ringkjøbing-Skjern Kommune, Aalborg Kommune og Frederikshavn Kommune.